035 695 2219 info@styleshutters.nl

FSC® Certificering

StyleShutters heeft het FSC keurmerk gekregen en daar zijn wij trots op! Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat het hout voor onze lindehouten shutters afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Bossen zijn van levensbelang. Miljoenen mensen zijn ervan afhankelijk voor hun levensonderhoud en 80% van alle planten en dieren leeft in het bos. Bossen zorgen voor een gezond klimaat op aarde en zijn leverancier van al het hout dat we gebruiken.

Om er zeker van te zijn dat het FSC hout inderdaad afkomstig is uit een FSC gecertificeerd bos, moet het hout door de hele keten kunnen worden gevolgd. Dit betekent dat alle bedrijven in de keten zorg moeten dragen voor traceerbaarheid van gecertificeerde producten binnen hun bedrijf. De bedrijven worden hierop gecontroleerd en krijgen een FSC Chain of Custody COC certificaat met een bijhorend uniek nummer. Iedere betrokkene in het verwerkingsproces van het hout of het houtproduct (zagerij, fabriek, importeur, handelaar, …) wordt gecontroleerd en ontvangt pas dan het COC-certificaat dat hem toelaat hout of houtproducten met FSC-label te verkopen.

Enkel FSC gecertificeerde bedrijven worden gecontroleerd en enkel zij kunnen u garanderen dat het om FSC gelabelde producten gaat.  Bedrijven die zelf geen FSC COC certificaat bezitten, kunnen geen enkele garantie geven dat een bepaald product de FSC claim draagt.

StyleShutters is vanaf 24 februari 2014 gecertificeerd onder nummer SCS-COC-000652-WW. Vraag naar onze gecertificeerde producten.

 

Ook is onze fabriek FSC gecertificeerd, niet alleen de bescherming van het leefgebied van planten en dieren, maar ook respect voor de rechten van de lokale bevolking en arbeiders. De fabriek staat onder strenge controle van FSC, en StyleShutters heeft daar haar eigen kwaliteitscontroleur. Zo staan wij allen voor kwaliteit van A tot Z.