035 695 2219 info@styleshutters.nl

Styleshutters presenteert Jan des Bouvrie Shutter

Naarden, 7 juni 2009
Styleshutters heeft voor haar nieuwste collectie samenwerking met Jan des Bouvrie gezocht. Daaruit is een minimalistische kubusvormige shutter ontstaan, die aansluit bij minimalistische interieurs.
Jan des Bouvrie: “Ik kwam veel in Zuid-Amerika en de Carribean en daar zag ik heerlijke huizen met pergola’s en shutters. Dat was daar een heel normaal fenomeen. Europa kende dat helemaal niet. Ik vond het altijd zo mooi qua sfeer en het licht dat binnenkwam!”
Toen directeur Gert-Jan Splinter van Styleshuttes en Jan des Bouvrie elkaar ontmoetten en ontdekten dat ze dezelfde passie deelden, was de samenwerking dan ook snel gesloten. Jan des Bouvrie: ”In de plannen voor de huizen die wij ontwerpen, passen we de shutters veel toe. In de eerste plaats komt er prachtig licht door heen. Maar ook het lijnenspel geeft een fantastische sfeer aan het interieur. Je kan een minimalistisch interieur ontwerpen, maar zodra je die shutters ophangt, krijgt de ruimte sfeer. Als je de shutters sluit, worden het bovendien gewone panelen.”
ALLES DRAAIT OM BEZIELING!
Gert Jan Splinter is zeer tevreden over de samenwerking met Jan des Bouvrie: “Ik ben dol op creativiteit en dan kom je natuurlijk al gauw bij Jan terecht. Ik wilde graag een andere shutter ontwikkelen dan hier in Nederland bekend is. Jan stimuleert creativiteit bij anderen: bij ontwerpers en ook bij zijn eigen mensen. Het resultaat ziet er dan ook prachtig uit. Wij kunnen deze shutters op de tekentafel bovendien aanpassen op elke gewenste situatie. Je kan het zo gek niet bedenken. Of je nu meubels, keukens, of zelfs room dividers wilt maken van de shutters: alles is mogelijk. Het draait bij ons al jaren om creativiteit en bezieling.”
Voor Jan des Bouvrie is bezieling heel eenvoudig te omschrijven: “Als je iets ontwerpt, moet je er van uit gaan dat je het zelf om je heen wilt hebben. Als je een bank maakt, moet die goed zitten, met mooie stoffen er op. Zodat je denkt: die wil ik thuis hebben! Dat geldt voor een keuken, voor een bril, eigenlijk voor alles. Ik heb veel geluk met mijn ontwerpen. Steeds als ik met iets bezig ben, komt iemand op mijn pad en dan maken we samen iets nieuws. En dan krijg je bezieling. Gert-Jan en ik kunnen wel afzonderlijk zeggen: ik wil een nieuwe shutter, maar de bezieling zit hem in onze samenwerking!”